HTML

preset51

preset 51. Ha nem idegen tőled a hangzás.

Címkék

analóg (3) blahh (3) eq (6) füles (1) host (1) kompresszió (4) m/s (1) news (2) poll (1) release (2) shootout (2) sound design (2) technika (5) toolz (4) track (2) tunes (3) voxengo (3) vst (11) waves (4) web (4) Benézek

Polysquasher

2008.09.12. 11:59 :: Weldroid

www.voxengo.com/product/psquasher/

Ez kérem zseniális. Phon Egg Therapy-jának első változatában láttam meg először (a végső masterben nem használtam, mert nem éreztem szükségét a mastering kompresszornak ennél a nótánál és egyébként sem vagyok nagy híve a broadband kompresszálásnak a mastering fázisban), de mint track kompresszor egyszerűen nem tudok napirendre térni a nagyszerűsége felett.

Először is, a kezelése irgalmatlanul egyszerű és intuitív: egyből látszik a gain reduction pontos mértéke, attack-kal, release-zel nem kell szórakozni, automatikusan beállít mindent, csupán az automata algoritmusok közül kell kiválasztani azt ami a legjobban tetszik nekünk, és ennyi. Eleve fel van készítve parallel compression-re (dry tekerővel tudjuk az eredeti anyagot hozzákeverni a kompresszálthoz mindenféle fázisproblémák és késleltetések kiagyalása nélkül).

A legfontosabb viszont, hogy - valószínűleg az adaptív attack/release funkciónak hála - automatikusan tudunk minimális torzítással (kvázi torzításmentesen) és kellemetlen mellékhatások nélkül dinamikát csökkenteni. Extrém beállításokkal tudunk persze "sound dizájnolni" is, de a plugin fő erőssége a transzparencia.

Alant látható az 1 khz-es szinusszal gerjesztett kimenő jel spektruma (tipikus beállítások mellett): még a legelső generált felharmonikus is a hallható tartomány alját éri csak el, aliasingról pedig nem igazán beszéllhetünk (nem mérhető).

Szólj hozzá!

Címkék: vst voxengo kompresszió

A bejegyzés trackback címe:

https://preset51.blog.hu/api/trackback/id/tr28660096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása